Cererea pentru finantarea fermelor de familie, prelungita pana pe 14 august

Cererea pentru finantarea fermelor de familie, prelungita pana pe 14 august


Sesiunea pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 121 referitoare la modernizarea exploatatiilor agricole a fost prelungita pana la jumatatea lunii august, potrivit anuntului publicat pe pagina principala a portalului Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit /APDRP/.

fermedefamilieSesiunea pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 121 referitoare la modernizarea exploatatiilor agricole a fost prelungita pana la jumatatea lunii august, potrivit anuntului publicat pe pagina principala a portalului Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit /APDRP/.
Astfel, cererile de finantare pentru masura de investitii Modernizarea exploatatiilor agricole pot fi depuse la Oficiile Judetene ale APDRP, pana in data de 14 august 2013, ora 12.00.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale /MADR/ a deschis, in luna iunie, sesiunea de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor familiale, suma alocata acestei sesiuni fiind de 50 de milioane de euro.

In cadrul etapei vor fi finantate aproximativ 1.000 ferme de familie, cu o valoare maxima eligibila a proiectului de 125.000 euro, din care pana la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin PNDR.
Conform MADR, pot depune proiecte persoane fizice, cu conditia autorizarii inaintea semnarii contractului de finantare, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale si alte tipuri de beneficiari eligibili in cadrul masurii 121.

Potrivit Agerpres, pentru asigurarea cofinantarii, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de MADR, facilitand astfel necesarul de cofinantare a proiectelor.
Ferma de familie este o ferma care produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatile din cadrul fermei sunt realizate, in principal, de catre membrii familiei. Dimensiunea economica a fermei de familie poate fi intre 2 - 50 UDE (Unitatea de dimensiune economica). Aceasta exprima dimensiunea unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei.



Poti fi interesat si de