Premium Porc a ajuns la patru ferme. Ultima achizitie, la Negresti (Olt)

Premium Porc a ajuns la patru ferme. Ultima achizitie, la Negresti (Olt)


Grupul Premium Porc, controlat de danezii de la DCH International, isi extinde activitatea in Romania, ajungand la patru unitati de crestere a porcilor, dupa ce a cumparat ferma de la Negresti (Judetul Olt), scoasa de mai multe ori la vanzare din cauza datoriilor catre banci.

premiumporcGrupul Premium Porc, controlat de danezii de la DCH International, isi extinde activitatea in Romania, ajungand la patru unitati de crestere a porcilor, dupa ce a cumparat ferma de la Negresti (Judetul Olt), scoasa de mai multe ori la vanzare din cauza datoriilor catre banci.
Aceasta va trece printr-un proces de modernizare si retehnologizare, urmand sa fie populata in cateva luni cu porci, adusi din celelalte ferme ale grupului, dupa cum spune Dorin Martin, director operational Degaro, una din cele trei unitati detinute de Premium Porc. Celelalte doua sunt Premium Porc si Consinterfin.Valoarea investitiei de la Negresti depaseste un milion de euro, suma necesara doar pentru asigurarea geneticii, la care se adauga si cheltuielile de modernizare, in conditiile in care unitatea va fi refacuta practic de la zero.

Pe parcurs o sa aducem si scroafe pentru a crea un circuit inchis, a mai precizat Martin. La momentul actual, grupul Premium Porc detine in total un efectiv de circa 9.000 de scroafe ?i peste 100.000 de porci livrati la abator.

Premium Porc SRL apartine DCH International A/S, fiind creata cu scopul de a asigura managementul fermelor de porcine din Romania. Pe piata locala, DCH International A/S a intrat in 2005 odata cu preluarea Suintest Prod. DCH International A/S a fost infiintata in 2001 ca firma mama pentru ferma de porci Canmark Family Farming Ltd din Canada. Cu o capacitate de 1.800 scroafe Canmark produce anual aproximativ 50.000 capete de porci pentru abatorizare.



Poti fi interesat si de