CEC Bank ofera credite pentru crescatorii de ovine si caprine

CEC Bank ofera credite pentru crescatorii de ovine si caprine


CEC Bank lanseaza Creditul APIA - Zootehnie (ovine/caprine), implementat in parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile ovine si caprine 2013.

capritagingasaCEC Bank lanseaza Creditul APIA - Zootehnie (ovine/caprine), implementat in parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile ovine si caprine 2013.
Potrivit Agerpres, creditele se acorda in lei, iar valoarea creditului poate fi intre 85% - 90% din suma cuvenita, prevazuta in adeverinta eliberata de APIA, in functie de performanta financiara a clientului.
Costurile practicate de CEC Bank pentru finantarea acestor clienti sunt urmatoarele: dobanda cuprinsa intre 8,33% si 8,83%, in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul, comisionul de gestiune de 0,35% si comisionul de acordare de 0,50%, aplicate la valoarea creditului acordat si percepute de banca la acordarea creditului.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor in cadrul PNDC in sectorul zootehnic ovine/caprine, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventia incheiata de banca cu APIA si FGCR sau in actele aditionale ulterioare.
"Prin lansarea acestui produs de creditare, CEC Bank continua sa se implice in sustinerea sectorului agricol prin acordarea finantarilor in conditii atractive, unui numar impresionant de IMM si persoane fizice", a declarat presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

Clientii eligibili care pot accesa aceste tipuri de credite sunt beneficiarii platilor nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, identificate si inregistrate in sistemul national. Prima pe cap de animal este in cuantum de 30 de lei. In plus, CEC Bank acorda consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului



Poti fi interesat si de