Cerere in crestere de carne de vita din partea Asiei

Cerere in crestere de carne de vita din partea Asiei


Incepand cu anii 2000, mai mult de o treime din productia de carne de vita este absorbita doar de trei tari: SUA, Japonia (circa 60% din importurile din zona Asiei) si Rusia, care au devenit cei mai mari trei importatori mondiali pe acest segment. Urmeaza apoi tari precum Coreea de Sud, UE 27, Egipt si China.

cereredecarneIncepand cu anii 2000, mai mult de o treime din productia de carne de vita este absorbita doar de trei tari: SUA, Japonia (circa 60% din importurile din zona Asiei) si Rusia, care au devenit cei mai mari trei importatori mondiali pe acest segment. Urmeaza apoi tari precum Coreea de Sud, UE 27, Egipt si China.
Cererea in crestere provine in special din partea tarilor asiatice (Vietnam, Hong Kong, Malaezia, Filipine), a Americii latine si a Orientului Mijlociu. In Asis, cererea de carne de vita s-a marit cu 3% pe an in perioada 2003-2012. Solicitarile mai mari se explica prin ridicarea nivelului de viata, dar si o productie, in anumite cazuri, insuficienta pentru a acoperi nevoile interne. Odata cu declansarea crizei economice, cererea s-a orientat in special spre produsele cu costuri reduse, ceea ce explica pozitionarea buna a Indiei pe piata mondiala. Principalele destinatii pentru exporturile indiene sunt Africa de Nord si Orientul Mijlociu. India furnizeaza si produse halal, insa acopera si cererea din tari precum Vietnam, Malaezia si Filipine. Brazilia exporta, in principal, catre Rusia,Iran, gipt si China. Pentru perioada urmatoare, este asteptata o majorare a schimburilor mondiale (+ 1,8 % pe an in perioada 2012 - 2021), precum si o rivalitate tot mai mare intre SUA, Brazilia, Australia si India.



Poti fi interesat si de