Sute de mii de pesti morti descoperiti intr-un rau in China

Sute de mii de pesti morti descoperiti intr-un rau in China


O deversare chimica intr-un rau din centrul Chinei a omorat sute de mii de pesti, au anuntat miercuri responsabili locali, iar incidentul a avut un larg ecou pe retelele de socializare din tara, transmite agentia France Presse. Circa 100 de tone de pesti morti au fost colectate pe un segment de circa patruzeci de kilometri al raului Fu, din provincia Hubei, a precizat Xinhua. O ancheta a fost deschisa dupa ce concentratii de amoniac 'mult superioare normelor in vigoare' au fost descoperite la gura de iesire a unei conducte provenind de la o uzina locala de produse chimice, potrivit aceleiasi surse. Un responsabil insarcinat cu mediul a confirmat pentru agentia franceza de presa producerea dezastrului ecologic survenit luni, mentionand ca operatiunile de adunare a pestilor morti sunt destul de avansate.

pestichina2O deversare chimica intr-un rau din centrul Chinei a omorat sute de mii de pesti, au anuntat miercuri responsabili locali, iar incidentul a avut un larg ecou pe retelele de socializare din tara, transmite agentia France Presse. Circa 100 de tone de pesti morti au fost colectate pe un segment de circa patruzeci de kilometri al raului Fu, din provincia Hubei, a precizat Xinhua. O ancheta a fost deschisa dupa ce concentratii de amoniac 'mult superioare normelor in vigoare' au fost descoperite la gura de iesire a unei conducte provenind de la o uzina locala de produse chimice, potrivit aceleiasi surse. Un responsabil insarcinat cu mediul a confirmat pentru agentia franceza de presa producerea dezastrului ecologic survenit luni, mentionand ca operatiunile de adunare a pestilor morti sunt destul de avansate.


Marea majoritate a raurilor sunt poluate in China, unde protectia mediului este inca adesea sacrificata de dragul cresterii economice. In acest context, deversarile accidentale sau voluntare de produse chimice cu consecinte grave pentru sanatate nu sunt rare. Totusi, chinezii se simt din ce in ce mai afectati de atingerile repetate pe care le sufera ecosistemelor lor. Poluarea de pe raul Fu a fost unul dintre cele mai comentate subiecte miercuri pe principalul site de microblogging din tara. Internautii solicita mai ales sanctionarea celor responsabili de aceasta catastrofa. In martie, peste 16.000 de cadavre de porci au fost recuperate din principalul fluviu din Shanghai, un caz ce a ilustrat fata sumbra a industriei agroalimentare din China, noteaza AFP.



Poti fi interesat si de