DANIEL CONSTANTIN: Sa evitam dezangajarea fondurilor UE pe programele de pescuit si de dezvoltare rurala

DANIEL CONSTANTIN: Sa evitam dezangajarea fondurilor UE pe programele de pescuit si de dezvoltare rurala


Ministerul Agriculturii face eforturi sa evite dezangajarile de fonduri in 2013 pe Programul Operational de Pescuit (POP), dupa ce peste 10 milioane de euro au fost dezangajate in 2012, a declarat la Bruxelles, Daniel Constantin, in marja unei conferinte a Comisiei Europene (CE) privind evolutiile din sectorul laptelui dupa eliminarea cotelor in 2015. Ministrul roman al agriculturii a reamintit ca platile pe POP au fost deblocate in luna mai si ca intre timp a fost trimisa prima cerere de rambursare catre CE.

ddcMinisterul Agriculturii face eforturi sa evite dezangajarile de fonduri in 2013 pe Programul Operational de Pescuit (POP), dupa ce peste 10 milioane de euro au fost dezangajate in 2012, a declarat la Bruxelles, Daniel Constantin, in marja unei conferinte a Comisiei Europene (CE) privind evolutiile din sectorul laptelui dupa eliminarea cotelor in 2015. Ministrul roman al agriculturii a reamintit ca platile pe POP au fost deblocate in luna mai si ca intre timp a fost trimisa prima cerere de rambursare catre CE.

'CE deja a facut platile pentru Romania, peste 50 de milioane de euro au venit dintr-o data dintr-un pachet total de 230 de milioane de euro, ma refer la alocarea europeana pe acest program. Daca anul trecut am avut ceva dezangajari pe acest program, pentru ca lucrurile asa au fost gasite la minister, anul acesta facem eforturi sa nu pierdem niciun euro, desi exista un risc destul de mare. Cred ca peste 10 milioane de euro au fost dezangajate in 2012, exista un risc si pentru 2013, dar prin masurile care au fost luate cred ca vom putea sa evitam dezangajarile respective', a declarat Daniel Constantin in cadrul unui briefing de presa.

Potrivit Agerpres, el a adaugat ca lucrurile stau mult mai bine in ceea ce priveste absorbtia de fonduri pe Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), unde proportia este 60% si CE a rambursat deja 5 miliarde de euro.

'Gradul de contractare depaseste 80% si acolo facem eforturi sa nu avem niciun fel de pierdere si sa cheltuim toti banii si mi-ar face placere ca pe Programul National de Dezvoltare Rurala sa avem un succes real si sa fie singurul program in care sa nu avem dezangajari, desi si acolo exista anumite penalitati, mai mici sau mai mari, care vin in functie de masurile respective. Dar lucrurile sunt pe drumul cel bun si sper sa putem sa evitam astfel de penalitati', a mai afirmat Constantin.



Poti fi interesat si de