Valoarea alocatiilor pentru ovine si caprine din zonele defavorizate: 6,5 euro/cap de animal

Valoarea alocatiilor pentru ovine si caprine din zonele defavorizate: 6,5 euro/cap de animal


Executivul a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine /caprine din zonele defavorizate, valoarea totala a ajutorului financiar specific fiind de 6,711 milioane euro, informeaza Ministerul Agriculturii printr-un comunicat remis Agerpres.

alocatiiExecutivul a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine /caprine din zonele defavorizate, valoarea totala a ajutorului financiar specific fiind de 6,711 milioane euro, informeaza Ministerul Agriculturii printr-un comunicat remis Agerpres.
Cuantumul ajutorului specific se calculeaza de catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea plafonului alocat anual la efectivul de capete eligibile, fara a depasi 6,5 euro/ cap pentru categoria femelelor din speciile ovine/ caprine. Platile pentru ajutorul specific se efectueaza pana la data de 30 iunie a anului urmator.

Actul normativ reglementeaza sectorul de crestere a ovinelor si caprinelor de lapte si carne din zonele defavorizate. Astfel, se definesc categoriile de animale pentru care se poate solicita ajutor specific respectiv, categoria femelelor din speciile ovine/ caprine care au varsta de minimum 1 an la data de 31 august a anului de solicitare, se stabilesc conditiile de eligibilitate.
Efectivul de animale pentru care se solicita ajutor specific trebuie sa fie identificat si inregistrat in Registrul national al exploatatiilor - RNE la data depunerii cererii;
sa detina registrul individual al exploatatiei completat si actualizat, iar femelele de ovine/ caprine pentru care se solicita ajutor specific trebuie sa fie mentinute, pe o perioada de retinere de 100 zile de la termenul limita de depunere a cererilor.

Se stabileste efectivul de 50 - 300 capete de femele ovine/ caprine, inclusiv, pe beneficiar pentru care se poate acorda ajutorul specific si se reglementeaza perioada de depunere pentru acordarea ajutorului specific pentru femelele ovine/ caprine, respectiv 14 octombrie - 15 noiembrie a anului pentru care se face solicitarea.



Poti fi interesat si de