Smithfield Ferme a obtinut recolte bogate pe loturile fertilizate organic

Smithfield Ferme a obtinut recolte bogate pe loturile fertilizate organic


Pentru al saselea an consecutiv, Smithfield Ferme a continuat parteneriatul cu Pioneer, pentru testarea loturilor experimentale cultivate cu porumb hibrid Pioneer si fertilizate folosind fertilizant organic, un proiect devenit deja traditie la inceputul fiecarei toamne. Si in acest an, specialistii Smithfield Ferme impreuna cu cei de la Pioneer au reconfirmat rezultatele bune obtinute in ultimii ani. Astfel, pe o suprafata de 2 hectare din localitatea timiseana Jimbolia cultivata cu porumb hibrid Pioneer si fertilizata organic de catre compania Smithfield s-a obtinut pe una dintre parcele aproape 9 tone de porumb la hectar. Pe lotul demonstrativ, productivitatea medie a fost de aproximativ 7,3 tone pe hectar, in conditiile dificile ale unui an agricol 2013, cu perioade de precipitatii abundente in primavara si secetos pe timpul verii.

fertilizareorganicaPentru al saselea an consecutiv, Smithfield Ferme a continuat parteneriatul cu Pioneer, pentru testarea loturilor experimentale cultivate cu porumb hibrid Pioneer si fertilizate folosind fertilizant organic, un proiect devenit deja traditie la inceputul fiecarei toamne. Si in acest an, specialistii Smithfield Ferme impreuna cu cei de la Pioneer au reconfirmat rezultatele bune obtinute in ultimii ani. Astfel, pe o suprafata de 2 hectare din localitatea timiseana Jimbolia cultivata cu porumb hibrid Pioneer si fertilizata organic de catre compania Smithfield s-a obtinut pe una dintre parcele aproape 9 tone de porumb la hectar. Pe lotul demonstrativ, productivitatea medie a fost de aproximativ 7,3 tone pe hectar, in conditiile dificile ale unui an agricol 2013, cu perioade de precipitatii abundente in primavara si secetos pe timpul verii.


Si anul acesta am reusit sa obtinem rezultate foarte bune, demonstrand inca o data ca fertilizantul organic provenit de la fermele Smithfield ajuta la cresterea productivitatii culturilor de porumb, a declarat Bogdan Mihail, Presedintele Smithfield Romania.Colaborarea dintre Smithfield Ferme si Pioneer, derulata sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Timis, a inceput in urma cu cinci ani, ca parte a programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici. Programul demonstreaza fermierilor avantajele pe care utilizarea ingrasamintelor organice o are asupra eficientei culturilor, calitatii solului si costurilor operationale ale agricultorilor. Smithfield Ferme ofera anual ingrasamant organic pentru fertilizarea terenurilor din judetele Timis si Arad. Ioan Axinte, unul dintre femierii independenti care are o colaborare de lunga durata cu compania Smithfield in parteneriatul pentru utilizarea fertilizantului organic, considera ca prin colaborarea constanta, demarata in urma cu cinci ani, am reusit de fiecare data obtinerea unei productivitati peste medie a culturilor, dar si optimizarea costurilor operationale. Fertilizantul organic este o sursa de profit pentru noi, fermierii! .

Ingrasamantul organic provenit de la Smithfield Ferme este aplicat prin tehnici moderne de injectare si scarificare, in baza analizelor agrochimice si a planurilor de fertilizare care determina pentru fiecare parcela de teren in parte cantitatea optima de ingrasamant necesara culturii. Aceste planuri si analize sunt autorizate si emise de catre Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice, si respecta prevederile Codului de Bune Practici Agricole.



Poti fi interesat si de