APIA a incheiat conventii pentru finantarea bunastarii animalelor

APIA a incheiat conventii pentru finantarea bunastarii animalelor


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-APIA- a incheiat conventii pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215, referitoare la platile privind bunastarea animalelor - porcine. Potrivit unui comunicat al institutiei, remis Agerpres, prin incheierea acestor conventii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinta prin care confirma o serie de informatii, precum faptul ca solicitantul a depus, in perioada 12-30 august 2013, cerere de ajutor pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor - porcine, aferenta anului II de angajament, sesiunea I de depunere, dar si ca suma in euro sa reprezinte 50% din valoarea sprijinului solicitat de catre Beneficiar prin cerere de plata.

apiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-APIA- a incheiat conventii pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215, referitoare la platile privind bunastarea animalelor - porcine. Potrivit unui comunicat al institutiei, remis Agerpres, prin incheierea acestor conventii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinta prin care confirma o serie de informatii, precum faptul ca solicitantul a depus, in perioada 12-30 august 2013, cerere de ajutor pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor - porcine, aferenta anului II de angajament, sesiunea I de depunere, dar si ca suma in euro sa reprezinte 50% din valoarea sprijinului solicitat de catre Beneficiar prin cerere de plata.

De asemenea, solicitantul nu trebuie sa fi facut obiectul unui control la fata locului in primul an de angajament si nu are notificari de neconcordante si/sau neconformitati emise de catre APIA pentru cererea de ajutor depusa in anul I. Valoarea creditului acordat va fi de pana la 90% din suma cuvenita din Platile privind bunastarea animalelor, iar Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii garanteaza 80% din cuantumul contractat de catre fermier. Toate conventiile incheiate intre APIA - Banca si Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul institutiei.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentie, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.

Totodata, potrivit aceluiasi act normativ, Banca trebuie sa faca dovada ca, in perioada 2008-2012, a acordat credite beneficiarilor Axei I - Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, Axei III - Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si Axei IV Leader din Programul National de Dezvolare Rurala 2007-2013.



Poti fi interesat si de