Furaje sanatoase pentru animale


O noua campanie de informare si educare, destinata crescatorilor de animale si producatorilor de furaje va fi lansata de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si se va desfasura in perioada 11 noiembrie 20 decembrie. Rolul acestei campanii este preventiv, de a ne asigura ca toti operatorii din sectorul hranei pentru animale: producatorii, transportatorii, crescatorii de animale, cei care depoziteaza si manipuleaza furaje, sunt informati asupra masurilor care trebuie aplicate pentru a preveni contaminarea furajelor. Necesitatea organizarii unei astfel de campanii a fost reconfirmata si de discutiile purtate de expertii ANSVSA cu reprezentantul APRIL, in cadrul sedintei Grupului de lucru Furaje a Consiliului consultativ al ANSVSA, organizata in data de 17 octombrie.

furaje2O noua campanie de informare si educare, destinata crescatorilor de animale si producatorilor de furaje va fi lansata de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si se va desfasura in perioada 11 noiembrie 20 decembrie. Rolul acestei campanii este preventiv, de a ne asigura ca toti operatorii din sectorul hranei pentru animale: producatorii, transportatorii, crescatorii de animale, cei care depoziteaza si manipuleaza furaje, sunt informati asupra masurilor care trebuie aplicate pentru a preveni contaminarea furajelor. Necesitatea organizarii unei astfel de campanii a fost reconfirmata si de discutiile purtate de expertii ANSVSA cu reprezentantul APRIL, in cadrul sedintei Grupului de lucru Furaje a Consiliului consultativ al ANSVSA, organizata in data de 17 octombrie.


Toate structurile teritoriale ale ANSVA vor fi implicate in aceasta actiune, prin organizarea de intalniri cu toti cei interesati sau implicati in acest sector. In cadrul acestor intalniri se va prezenta materialul elaborat de specialistii ANSVSA, vor fi discutate aspecte referitoare la normele generale privind igiena furajelor, cerintele privind siguranta hranei pentru animale, conditiile si procedurile de asigurare a urmaririi furajelor (trasabilitatea), metodologia recoltarii de probe din furaje, precum si responsabilitatile operatorilor cu activitate in domeniul hranei pentru animale.

De asemenea, pe toata perioada desfasurarii campaniei vor fi distribuite materialele informative elaborate de Autoritate, iar actiunea se va bucura din acest punct de vedere, de sprijinul autoritatilor locale.

Brosurile vor fi distribuite si afisate la primarii, spatii comerciale, sediile Politiei locale, scoli, dispensare umane si veterinare, biserici, camine culturale, piete, targuri, etc., astfel incat informatia sa poata fi adusa la cunostinta unui numar cat mai mare de persoane.

Materialul informativ poate fi consultat pe pagina de web a institutiei la: https://www.ansvsa.ro



Poti fi interesat si de