Investitie de un milion de euro intr-o crescatorie de gaini computerizata

Investitie de un milion de euro intr-o crescatorie de gaini computerizata


Aproximativ un milion de euro a investit un fermier din satul mehedintean Bistrita, comuna Hinova, intr-o crescatorie de gaini producatoare de oua, unde toata activitatea este monitorizata prin computer. Proprietarul fermei, Cornel Stroescu, a declarat pentru Agerpres ca afacerea a pornit-o impreuna cu o ruda de-a sa din Germania si in prima etapa a construit o hala cu o capacitate de 9.500 de gaini.

fermagainiAproximativ un milion de euro a investit un fermier din satul mehedintean Bistrita, comuna Hinova, intr-o crescatorie de gaini producatoare de oua, unde toata activitatea este monitorizata prin computer. Proprietarul fermei, Cornel Stroescu, a declarat pentru Agerpres ca afacerea a pornit-o impreuna cu o ruda de-a sa din Germania si in prima etapa a construit o hala cu o capacitate de 9.500 de gaini.
'Toate echipamentele cu care a fost dotata ferma noastra sunt performante, importate din Germania. Intreaga activitate de crestere si hranire a gainilor este monitorizata pe calculator. Orice intrerupere accidentala de curent electric sau de apa este semnalata de senzori, prin satelit, si ma solicita sa intervin prompt pentru a nu pune efectivul de pasari in pericol', a precizat Stroescu.

Potrivit sursei citate, aproape 50% din ouale produse la ferma avicola din satul Bistrita sunt exportate pe piata de alimente din Germania, iar din 2014 cantitatea livrata in aceasta tara va fi de peste 75% din productia obtinuta.

'Am mai investit in aceasta vara 310.000 euro in constructia celei de a doua hale. In 2014 voi mai ridica doua si intentionez in maximum trei ani sa ajung la zece hale pe care le voi popula cu 200.000 de gaini', a mai spus proprietarul fermei avicole.



Poti fi interesat si de