Sapte banci au semnat conventii care ieftinesc creditul agricol

Sapte banci au semnat conventii care ieftinesc creditul agricol


Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca Fondul de Garantare a Creditului Rural a semnat acorduri cu sapte banci comerciale, lucru care determina o creditare avantajoasa la achizitionarea unui teren agricol.

vacipepasuneMinistrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca Fondul de Garantare a Creditului Rural a semnat acorduri cu sapte banci comerciale, lucru care determina o creditare avantajoasa la achizitionarea unui teren agricol.

"Fondul de Garantare a Creditului Rural a semnat acorduri, conventii de lucru cu mai multe banci: CEC, Banca Transilvania, OTP Bank, Pro Credit Bank, Intesa Bank, Libra Bank, Banca Italo Romena (...). Odata cu existenta acestor conventii, orice cetatean, inainte si dupa 1 ianuarie 2014, poate sa acceseze un credit cu o dobanda mult mai buna, in conditii avantajoase, doar cu un avans de 10 %, statul venind sa sprijine achizitionarea de terenuri agricole", a anuntat Daniel Constantin.

Potrivit ministrului Agriculturii, semnarea acestor conventii a fost posibila dupa ce a devenit lege Ordonanta de urgenta 43/2013 potrivit careia o persoana care dorea sa cumpere un teren prin credit, "trebuia sa vina cu un avans de 10%, jumatate din diferenta fiind garantata de catre stat iar jumatate prin terenul respectiv".



Poti fi interesat si de