Cuantumul sprijinului pentru bovine, 585 de milioane de lei

Cuantumul sprijinului pentru bovine, 585 de milioane de lei


Guvernul a aprobat o Hotarare privind aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2013, valoarea sprijinului fiind de 585 de milioane de lei. "Un ultim punct pe care l-as mentiona se refera la Hotararea de Guvern privind aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2013. S-a aprobat prin aceasta HG valoarea sprijinului la 585 de milioane de lei pe doua categorii. In primul rand, 96,199 milioane de lei pentru schema de plata de productie in sectorul lapte si 488,800 milioane de lei pentru schema de plata in sectorul carne", a declarat ministrul Agriculturii.

46Guvernul a aprobat o Hotarare privind aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2013, valoarea sprijinului fiind de 585 de milioane de lei. "Un ultim punct pe care l-as mentiona se refera la Hotararea de Guvern privind aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2013. S-a aprobat prin aceasta HG valoarea sprijinului la 585 de milioane de lei pe doua categorii. In primul rand, 96,199 milioane de lei pentru schema de plata de productie in sectorul lapte si 488,800 milioane de lei pentru schema de plata in sectorul carne", a declarat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a precizat ca Hotararea de Guvern este coroborata cu un Ordin al Ministrului, OM nr.920/2013, care "inlocuieste schema care se acorda pana acum si anume plata direct pe cap de animal cu o schema mai complexa".

"Prin care introducem, pe langa schema pe cap de animal, introducem plata pentru laptele livrat la unitatile de procesare sau laptele care este vandut direct catre piata. In acest fel, coroborat, de asemenea, cu HG privind ajutorarea asociatiilor cu un ajutor de minimis privind tancurile de racire cred ca rezolvam acele probleme pe care le avem in sectorul de producere si de comercializare a laptelui ", a mai declarat ministrul Agriculturii.



Poti fi interesat si de