Fondurile bugetului ANSVSA, insuficiente pentru 2014

Fondurile bugetului ANSVSA, insuficiente pentru 2014


Fondurile prevazute in proiectul bugetului Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), de 440, 8 milioane lei, sunt total insuficiente pentru anul 2014, a declarat presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, la dezbaterile pe buget din Comisiile reunite de agricultura si silvicultura din Parlament.

ansvas15Fondurile prevazute in proiectul bugetului Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), de 440, 8 milioane lei, sunt total insuficiente pentru anul 2014, a declarat presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, la dezbaterile pe buget din Comisiile reunite de agricultura si silvicultura din Parlament.

"Bugetul ANSVSA a fost diminuat sistematic incepand cu anul 2010, de la 501,6 milioane lei la 360,3 milioane lei, acest aspect fiind vizibil prin diminuarea bugetului programului de supraveghere control si eradicare a bolilor la animale cu 62%, dar si in diminuarea cheltuielilor de capital, cu salariile, ceea ce impiedica buna functionare a acestei institutii", a spus presedintele ANSVSA.

Acesta a precizat ca nevoile reale ale ANSVSA ar fi 650 de milioane de lei. Senatorii si deputatii din Comisiile reunite de agricultura si silvicultura din Parlament dezbat vineri proiectul bugetului ANSVSA pentru anul 2014.



Poti fi interesat si de