500 mil euro pentru bunastarea animalelor in viitorul PNDR

500 mil euro pentru bunastarea animalelor in viitorul PNDR


Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocate circa 500 milioane de euro pentru bunastarea animalelor, sume de care vor dispune crescatorii de porci si cei de pasari in perioada 2014-2017. Cele mai importante fonduri din viitorul PNDR vor fi directionate catre Agromediu ?i Clima, Dezvoltarea exploatatiilor si a ntreprinderilor pentru instalarea tinerilor fermieri. Nu vom mai avea foarte multe masuri. Daca in actualul PNDR am avut la dispozitie 7,1 miliarde de euro, in programul viitor vom dispune de 8,1 miliarde de euro. Avem un pachet de 30%, bani care merg spre agromediu, de asemenea avem angajamente care privesc bunastarea animalelor (porci si pasari, sectoare care vor beneficia de peste 500 milioane de euro in perioada 2014-2017). Din pacate, pentru zona de investitii, fondurile nu sunt suficiente, trebuie sa ne limitam sa le ducem exact in zona in care avem nevoie, a declarat ministrul Daniel Constantin intr-o conferinta privind noul PNDR.

c5Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocate circa 500 milioane de euro pentru bunastarea animalelor, sume de care vor dispune crescatorii de porci si cei de pasari in perioada 2014-2017. Cele mai importante fonduri din viitorul PNDR vor fi directionate catre Agromediu ?i Clima, Dezvoltarea exploatatiilor si a ntreprinderilor pentru instalarea tinerilor fermieri. Nu vom mai avea foarte multe masuri. Daca in actualul PNDR am avut la dispozitie 7,1 miliarde de euro, in programul viitor vom dispune de 8,1 miliarde de euro. Avem un pachet de 30%, bani care merg spre agromediu, de asemenea avem angajamente care privesc bunastarea animalelor (porci si pasari, sectoare care vor beneficia de peste 500 milioane de euro in perioada 2014-2017). Din pacate, pentru zona de investitii, fondurile nu sunt suficiente, trebuie sa ne limitam sa le ducem exact in zona in care avem nevoie, a declarat ministrul Daniel Constantin intr-o conferinta privind noul PNDR.


Actualele masuri 312 (Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi) si 313 (Incurajarea activitatilor turistice) vor deveni o singura masura in noul PNDR si vor beneficia de un sprijin de 413 milioane de euro pentru infiintarea de activitti non-agricole in spatiul rural. Pentru Masura privind accesul la exploatatiile agricole sau pe drumurile forestiere sunt directionate 206 milioane de euro. Serviciile de baza si reinnoirea satelor din zonele rurale vor dispune de circa un miliard de euro, in scadere cu circa 700 milioane de euro fata de actualul program. Pentru Dezvoltarea exploatatiilor si a intreprinderilor valoarea fondurilor se ridica la 1,032 miliarde de euro, in timp ce pe Masura 112 (Infiintarea de intreprinderi de c?tre tinerii fermieri) vor fi disponibile 690 milioane de euro, comparativ cu actualul program.

Pachetul de masuri pe mediu si clima are alocate fonduri in valoare de 2,3 miliarde de euro, iar masura privind impadurirea si crearea de suprafete impadurite si perdele forestiere - 79 milioane de euro. Agricultura ecologica va avea la dispozitie 200 milioane de euro, in timp ce 6 milioane de euro merg catre Masura privind Transferul de cunostinte si actiuni de informare, iar 3 milioane de euro pentru Cooperare. Gestionarea riscurilor - fondurile mutuale este o masura noua care va dispune de sume in valoare de 400 milioane de euro, alte 476 milioane de euro fiind allocate pentru Masura LEADER. PNDR 2014-2020 pentru Romania dispune de o alocare financiara UE din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala in valoare de 8,015 miliarde de euro.



Poti fi interesat si de