Chinezii vor sa cumpere 25 de mil. de oi si porci din Romania

Chinezii vor sa cumpere 25 de mil. de oi si porci din Romania


Vestea ca din 2014 chinezii vor sa cumpere animale din Romania ii bucura pe fermierii nostri. Pacat ca n-au cum sa faca fata comenzilor.Daca ar fi sa ne luam dupa asiatici am ramane fara un gram de carne pe piata. Tocmai de aceea, Ministerul Agriculturii pregateste programe pentru infiintarea unor ferme de reproducere absolut necesare.La finalul anului trecut asiaticii au admirat frumusetea animalelor de la o ferma din Mures. Drept urmare, in primavara, va pleca spre China primul transport. Este vorba despre 8000 de exemplare din rasa baltata romaneasca.

porcchinaVestea ca din 2014 chinezii vor sa cumpere animale din Romania ii bucura pe fermierii nostri. Pacat ca n-au cum sa faca fata comenzilor.Daca ar fi sa ne luam dupa asiatici am ramane fara un gram de carne pe piata. Tocmai de aceea, Ministerul Agriculturii pregateste programe pentru infiintarea unor ferme de reproducere absolut necesare.La finalul anului trecut asiaticii au admirat frumusetea animalelor de la o ferma din Mures. Drept urmare, in primavara, va pleca spre China primul transport. Este vorba despre 8000 de exemplare din rasa baltata romaneasca.


Potrivit Pro Tv, strainii vor sa cumpere de la noi 500.000 de vite, 15 milioane de oi si 10 milioane de porci. Cifrele par imposibil de atins. In fermele noastre sunt deocamdata doar 3 milioane de porci.Reprezentantii Ministerului Agriculturii sustin ca din 2014 este absolut necesar sa construim ferme de reproducere, iar pana pe 15 ianuarie trebuie sa pregateasca strategia de dezvoltare pentru urmatorii 5 ani.

"Primul pas este sa cream ferme de reproductie sa livreze la nivel de tara un numar mare de purcelusi. Un purcel costa 46 de euro sa-l produci si de multe ori romanii il importa cu aproape 80 de euro de la tarile din vest. Ar trebui sa ajungem cam la 15 milioane de porci pentru a avea asigurat si exportul pentru piata chineza si consumul national", sustine Achim Irimescu - MADR.Gratie acestui acord, fermierii romani vor avea acces la cea mai mare piata din lume.



Poti fi interesat si de