Ungurii au redus TVA-ul porcilor vii la 5%


Autoritatile ungare au redus, incepand cu data de 1 ianuarie 2014, TVA la porcii vii si semicarcasele de porc de la 27% la 5%, masura fiind luata pentru a stimula consumul de carne, dar si pentru a reduce piata neagra. In urma acestei masuri, este asteptata o crestere a consumului de carne de porc de la 25 kilograme pe cap de locuitor pe an la 28 kilograme, informeaza Global Meat. Chiar daca analistii din piata sustin ca decizia are mai degraba caracter politic, tinand cont ca in acest an vor avea loc alegeri parlamentare in Ungaria, reducerea TVA este o masura benefica pentru crescatorii de porci si procesatorii.

porcitvaAutoritatile ungare au redus, incepand cu data de 1 ianuarie 2014, TVA la porcii vii si semicarcasele de porc de la 27% la 5%, masura fiind luata pentru a stimula consumul de carne, dar si pentru a reduce piata neagra. In urma acestei masuri, este asteptata o crestere a consumului de carne de porc de la 25 kilograme pe cap de locuitor pe an la 28 kilograme, informeaza Global Meat. Chiar daca analistii din piata sustin ca decizia are mai degraba caracter politic, tinand cont ca in acest an vor avea loc alegeri parlamentare in Ungaria, reducerea TVA este o masura benefica pentru crescatorii de porci si procesatorii.



Poti fi interesat si de