Porcii morti descoperiti intr-o fosta statie de betoane nu au apatinut crescatoriilor din Mehedinti

Porcii morti descoperiti intr-o fosta statie de betoane nu au apatinut crescatoriilor din Mehedinti


Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti a ajuns la concluzia ca porcii morti descoperiti in incinta unei statii de betoane din fosta colonie muncitoreasca Portile de Fier II nu au apartinut celor doua crescatorii de animale situate pe raza comunei Gogosu, a declarat vineri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei, Adriana Ganea. Potrivit sursei citate, in urma examinarii cadavrelor porcilor, de catre o comisie formata din medici veterinari, politisti si reprezentanti ai autoritatilor publice locale, s-a constatat ca acestora le fusesera smulse crotaliile pentru a nu putea fi identificat proprietarul si ca au apartinut unui fermier din afara judetului.

09pDirectia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti a ajuns la concluzia ca porcii morti descoperiti in incinta unei statii de betoane din fosta colonie muncitoreasca Portile de Fier II nu au apartinut celor doua crescatorii de animale situate pe raza comunei Gogosu, a declarat vineri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei, Adriana Ganea. Potrivit sursei citate, in urma examinarii cadavrelor porcilor, de catre o comisie formata din medici veterinari, politisti si reprezentanti ai autoritatilor publice locale, s-a constatat ca acestora le fusesera smulse crotaliile pentru a nu putea fi identificat proprietarul si ca au apartinut unui fermier din afara judetului.


'La examenul de laborator la cele doua cadavre examinate s-au depistat leziuni congestive in pulmon si ficat si leziuni decubitale. In urmatoarele zile acestea vor fi supuse unui examen bacteriologic si virusologic', a precizat Ganea. Reprezentanta DSVSA Mehedinti a mai aratat ca toate cadavrele au fost ridicate de o firma specializata cu care Primaria Gogosu are contract pentru a fi incinerate si ca autoritatile vor continua ancheta pentru gasirea si sanctionarea vinovatilor de aceasta situatie.

DSVSA Mehedinti a declansat in 15 ianuarie, la solicitarea Primariei Gogosu, o ancheta pentru identificarea fermei de unde provin porcii morti si a persoanelor necunoscute care i-au depozitat in statia de betoane dezafectata din apropierea Dunarii. De asemenea, inspectorii veterinari au inceput un control la societatile comerciale STEGRAL SRL si FERMA MADALICIA SRL din perimetrul comunei pentru a vedea daca nu cumva cadavrele de porci au fost aruncate ilegal de aici.



Poti fi interesat si de