Crescatorii de porci si-au facut provizii pentru iarna grea

Crescatorii de porci si-au facut provizii pentru iarna grea


Chiar daca ninsorile din ultimele zile au dat peste cap activitatea in multe sectoare, pentru agricultori sunt o mana cereasca, mai ales ca deficitul de apa din sol era foarte mare. Si in zootehnie, activitatea se desfasoara normal, crescatorii de animale facandu-si din timp provizii de hrana.

porccChiar daca ninsorile din ultimele zile au dat peste cap activitatea in multe sectoare, pentru agricultori sunt o mana cereasca, mai ales ca deficitul de apa din sol era foarte mare. Si in zootehnie, activitatea se desfasoara normal, crescatorii de animale facandu-si din timp provizii de hrana.
Avem rezerve de hrana pentru cateva luni. Nu avem probleme cu aprovizionarea cu apa si furaje a animalelor si nici cu caile de acces la ferme, toate drumurile sunt practicabile, a declarat Ioan Antoci, director general Suinprod Roman.Printre cele mai mari probleme cu care se confrunta crescatorii de animale in acesta perioada se numara asigurarea apei. Nu este insa si cazul Suinprod, unde au fost construite tuneluri de apa chiar la intrarea in grajd.

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a recomandat crescatorilor de animale sa le asigure acestora adapost corespunzator, apa si hrana suficiente pentru perioadele cu temperaturi foarte scazute, vant puternicsi caderi masive de zapada. In plus, proprietarii trebuie sa verifice buna functionare a echipamentelor de adapare si de furajare, darsi disponibilitatea echipamentelor de rezerva, in principal a generatoarelor de energie electrica.



Poti fi interesat si de