Chinezii inspecteaza abatoarele Avastar si Doly-Com

Chinezii inspecteaza abatoarele Avastar si Doly-Com


O delegatie din Republica Populara Chineza se afla in Romania in perioada 17-25 februarie 2014 pentru a evalua unitatile de abatorizare a bovinelor in vederea aprobarii pentru exportul de carne de vita.

vitaO delegatie din Republica Populara Chineza se afla in Romania in perioada 17-25 februarie 2014 pentru a evalua unitatile de abatorizare a bovinelor in vederea aprobarii pentru exportul de carne de vita.
Pe lista abatoarelor vizitate de chinezi se afla unitatile detinute de Avastar, Doly-Com, Elit, Diana, Maria Trading, Agro-Invest, Agro Ardeal si Aldis. Misiunea in teritoriu incepe, marti, cand delegatia chineza va fi prezenta la Doly-Com in judetul Botosani si Avastar in judetul Suceava, doi jucatori importanti pe piata locala. Avastar a exportat in China, anul trecut, un container de circa 21 de tone de picioare de porc.

Este vorba de un audit, care va fi efectuat la mai multe abatoare, chinezii fiind interesati de capacitatile mari de sacrificare care indeplinesc cele mai exigente standarde privind siguranta alimentara. Vizita incepe cu unitatile din Moldova, dupa care chinezii vor inspecta unitatiile din Ardeal.

Avastar are o capacitate de sacrificare de 150 de vite, respectiv 800 de porci/8 ore. Anul trecut, compania a investit sume importante in unitatile de depozitare. Pe lista investitiilor s-a aflat un depozit de congelare si pastrare a carnii cu o capacitate de aproximativ 300 de tone, precum si un depozit de congelare rapida cu capacitate de aproximativ 10 tone/8 ore. Un alt jucator important din zona Moldovei, Doly-Com are o capacitate de sacrificare de 350 capete vita/8 ore si asteapta in cursul zilei de marti delegatia chineza.




Poti fi interesat si de