Barna Tanczos: Fermele cu 5-10 ha pot deveni viabile daca sunt sustinute

Barna Tanczos: Fermele cu 5-10 ha pot deveni viabile daca sunt sustinute


Senatorul Barna Tanczos sustine ca fermele de dimensiuni mici pot aduce plusvaloare agriculturii romanesti, asa cum se intampla in Occident, cu conditia sa existe programe de sustinere a acestora.

barnaSenatorul Barna Tanczos sustine ca fermele de dimensiuni mici pot aduce plusvaloare agriculturii romanesti, asa cum se intampla in Occident, cu conditia sa existe programe de sustinere a acestora.
Trebuie sa schimbam discursul cu privire la aceste ferme, sa renuntam la sintagma ferme de subzistenta. In toate tarile din Europa ele produc cantitati mari si de calitate buna. O ferma cu 5-10 ha poate fi o ferma viabila, a declarat Barna Tanczos intr-o conferinta pe teme de agricultura.

Acesta sustine ca daca sunt pastrate masurile de sustinere a micilor fermieri in circa sapte ani se vor vedea si rezultatele.In ultimii ani, numarul fermelor taranesti s-a redus semnificativ, numai in zona de munte disparand circa 100.000. Cele mai afectate au fost efectivele de bovine, acestea reducandu-se la jumatate in perioada mentionata, potrivit reprezentantilor CATAR.

Conform datelor de la Ministerul Agriculturii, numarul fermelor cu suprafete intre unu si cinci hectare se ridica la circa 850.000.



Poti fi interesat si de