Protocol cu China pentru exportul de carne de bovine

Protocol cu China pentru exportul de carne de bovine


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu a parafat, miercuri, Protocolul tehnic cu privire la cerintele veterinare si de carantina pentru exportul de carne de bovine congelata din Romania in Republica Populara Chineza.

vacutaPresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu a parafat, miercuri, Protocolul tehnic cu privire la cerintele veterinare si de carantina pentru exportul de carne de bovine congelata din Romania in Republica Populara Chineza.
O delegatie a Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei autoritatea competenta veterinara din Republica Populara Chineza (AQSIQ) a efectuat o vizita de documentare in Romania in perioada 17 25 februarie 2014, pentru a discuta conditiile sanitare veterinare pentru carnea de bovina congelata, care ar putea sa fie exportata pe piata chineza.

Programul stabilit de comun acord de catre cele doua parti a inclus vizite la Directii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene si laboratoarele oficiale din cadrul acestora, ferme de bovine, unitati de abatorizare a bovinelor si la Postul de Inspectie la Frontiera Constanta Sud Agigea.

In perioda urmatoare, partea chineza urmeaza sa analizeze datele si documentatia rezultata in urma vizitei, inclusiv modelul de certificat sanitar veterinar si sa transmita partii romane raportul final.



Poti fi interesat si de