Botosani: 120 de cadavre de cai descoperite pe un camp

Botosani: 120 de cadavre de cai descoperite pe un camp


Aproximativ 120 de cadavre de cai au fost descoperite, marti dupa-amiaza, pe raza comunei Suharau din judetul Botosani, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Directiei Sanitar veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu.

calAproximativ 120 de cadavre de cai au fost descoperite, marti dupa-amiaza, pe raza comunei Suharau din judetul Botosani, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Directiei Sanitar veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu.
Potrivit acesteia, craniile si copitele cailor au fost gasite de un locuitor din Suharau, care a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. 'Toate trei institutiile, DSVSA, Garda de Mediu si Politia, au fost la fata locului, au vazut ce se intampla, iar de acum fiecare merge pe ancheta separata, pe domeniile de competenta ale fiecaruia, ca sa gasim sursa. Avem 120 de capete de cai si numarul de copite aferente. Mai departe se incepe ancheta pe tot ceea ce ar putea avea legatura cu cu sacrificarea, procesarea carnii de cal', a afirmat Vasiliu.

Oficialii DSVSA nu au deocamdata niciun indiciu in ceea ce priveste provenienta cadavrelor cailor.



Poti fi interesat si de