APCPR apreciaza actiunile de control organizate de ANPC

APCPR apreciaza actiunile de control organizate de ANPC


Asociatia producatorilor de porc din Romania (APCPR) apreciaza actiunile de control organizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) privind verificarea extinsa a unor importante cantitati de carne, organe si subproduse din carne, provenite din comert intracomunitar si destinate vanzarii catre populatie, se arata intr-un comunicat al APCPR.

apcprAsociatia producatorilor de porc din Romania (APCPR) apreciaza actiunile de control organizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) privind verificarea extinsa a unor importante cantitati de carne, organe si subproduse din carne, provenite din comert intracomunitar si destinate vanzarii catre populatie, se arata intr-un comunicat al APCPR.
Aspectele sesizate de mult timp de fermieri si procesatori privind ignorarea normelor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor, importul fraudulos si evazionist practicat de mai multe firme pe teritoriul Romaniei, au fost evidentiate cu ocaziacontrolului. De asemenea, s-a putut constata practic, cum TVA-ul de 24% a devenit un instrument extrem de eficient in crearea unor retele de evaziune fiscala, care valorifica la negru carne si produse din carne necorespunzatoare, provenite din statele membre UE, unde TVA este foarte mic sau zero. Retelele evazioniste isi permit, prin furtul TVA, sa practice preturi incredibil de mici, atentand la siguranta alimentara si ingustand piata si accesul consumatorilor catre un produs provenit din surse sigure si supravegheate permanent pe tot lantul de productie se mai arata in comunicat.

APCPR doreste ca acest tip control extins sa nu fie numai o floare de primavara, o actiune organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, ci sa devina o practica in activitatea autoritatilor competente. Cu acesta ocazie, APCPR solicita fortele politice din Parlament, Guvernului Romaniei, sa dispuna masuri urgente pentru reducerea TVA-ului si protejarea fermierilor si procesatorilor de carne.



Poti fi interesat si de