Embargo rusesc la carnea de porc europeana: UE sesizeaza OMC

Embargo rusesc la carnea de porc europeana: UE sesizeaza OMC


Uniunea Europeana a decis sa aduca in fata Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) conflictul sau cu Rusia cu privire la exporturile europene de carne de porc in aceasta tara, potrivit unui comunicat publicat marti la sediul organizatiei din Geneva, relateaza France Presse.

carnedeporcUniunea Europeana a decis sa aduca in fata Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) conflictul sau cu Rusia cu privire la exporturile europene de carne de porc in aceasta tara, potrivit unui comunicat publicat marti la sediul organizatiei din Geneva, relateaza France Presse.
'Noi cerem deschiderea unor consultari', intr-o prima etapa a procedurii de reglementare a diferendului, conform prevederilor OMC, a indicat un purtator de cuvant al UE. Aceste consultari urmeaza sa dureze 60 de zile. Daca la sfarsitul perioadei respective nu se ajunge la niciun acord intre partile in litigiu, atunci se trece la etapa urmatoare - tribunalul de arbitraj, insarcinat sa transeze astfel de dosare.

Rusia a decretat in luna ianuarie o interdictie la carnea de porc din Europa, dupa descoperirea unui caz de pesta porcina africana in Lituania. Potrivit Agerpres, aceasta masura a dus la pierderi de ordinul a 4 milioane de euro pe zi pentru industria carnii de porc din Europa.



Poti fi interesat si de