Neamt: Miei putini si scumpi fata de anii trecuti

Neamt: Miei putini si scumpi fata de anii trecuti


Oferta de miei este saracacioasa in pietele din municipiu, cu zece zile inainte de sarbatorile de Pasti, anunta Agerpres.

lamb2Oferta de miei este saracacioasa in pietele din municipiu, cu zece zile inainte de sarbatorile de Pasti, anunta Agerpres.
In Piata Centrala a municipiului sunt doar 4-5 comercianti care vand mieii cu cap si maruntaie la pretul de 22 de lei kilogramul. Cei care doresc sa cumpere doar o jumatate de miel trebuie sa plateasca 20 de lei kilogramul, insa nu primesc prapurul si maruntaiele necesare drobului.

Cei care incearca sa negocieze pretul nu reusesc sa il scada la mai putin de 21 de lei pe kilogram.Crescatorii de oi primesc si comenzi de livrari direct de la domiciliu, dupa ce clientul alege, la stana, mielul pe care il doreste, insa pretul urca pana la 25 de lei kilogramul.

Preturile sunt mai ridicate fata de anul trecut cu pana la 6 lei pe kilogram, dar este de asteptat ca saptamana viitoare, oferta sa fie mult mai mare ceea ce va conduce la scaderea pretului.
In pietele din Piatra-Neamt a inceput sa apara si carne de ied, despre care crescatorii spun ca nu contine colesterol. Pretul unei carcase de ied este de 20 de lei kilogramul.

In supermarketurile din Piatra Neamt, preturile sunt mai mari, motivate de certificatele sanitar-veterinare si de conditiile igienice superioare celor din piete. Pretul carnii de miel la carcasa ajunge si la 28 de lei pe kilogram.




Poti fi interesat si de