Hunedoara: Peste 130.000 de miei la vanzare; pretul carnii ramane la valorile de anul trecut

Hunedoara: Peste 130.000 de miei la vanzare; pretul carnii ramane la valorile de anul trecut


Pretul carnii de miel pentru Sarbatorile de Paste se va mentine la valori aproximativ egale cu cele de anul trecut, crescatorii de ovine din judetul Hunedoara estimand ca acesta va oscila in jurul valorii de 25 de lei pe kilogram, in carcasa.

pretmieiPretul carnii de miel pentru Sarbatorile de Paste se va mentine la valori aproximativ egale cu cele de anul trecut, crescatorii de ovine din judetul Hunedoara estimand ca acesta va oscila in jurul valorii de 25 de lei pe kilogram, in carcasa.
'Pretul carnii va fi aproape ca anul trecut, desi noi speram ca el sa fie de minim 25 de lei kilogramul, la mielul taiat. Pentru mieii in viu, pretul va fi de 12-13 kilogramul', a declarat luni, pentru Agerpres, presedintele Asociatiei Crescatorilor de ovine 'Dacia', din judetul Hunedoara, Dumitru Andresoi. In acest an crescatorii de oi din judetul Hunedoara pot oferi la vanzare peste 130.000 de miei, dar piata locala nu poate absorbi mai mult de 20.000 de bucati. Restul animalelor vor fi oferite la vanzare spre alte judete sau vor fi pregatiti pentru export, in special in Italia si in tarile arabe.

'La export, mieii se vand la aceleasi preturi ca in Romania, adica 12 lei pe kilogramul in viu. mieii sunt foarte frumosi in acest an. Greutatea unui exemplar poate ajunge pana la 30 de kilograme', a explicat Andresoi.

Mieii vor putea fi cumparati si din pietele agroalimentare ale judetului Hunedoara, Directia Sanitar-veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) autorizand provizoriu sase puncte de sacrificare in orasele Deva, Hunedoara, Brad, Orastie, Hateg, Vulcan si Petrosani.



Poti fi interesat si de