Fermele din Olt, n topul furnizorilor de oua din tara

Fermele din Olt, n topul furnizorilor de oua din tara


Fermele avicole din judetul Olt aprovizioneaza zilnic piata interna cu peste 90.000 de oua, judetul fiind unul dintre producatorii de top de oua conventionale, dar si ecologice la nivel national, potrivit sefului Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Olt, Veronel Bolborea.

ooooooFermele avicole din judetul Olt aprovizioneaza zilnic piata interna cu peste 90.000 de oua, judetul fiind unul dintre producatorii de top de oua conventionale, dar si ecologice la nivel national, potrivit sefului Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Olt, Veronel Bolborea.
El a precizat marti pentru Agerpres ca fermele avicole din judet au contracte cu lanturile de hipermarketuri si produc deocamdata pentru piata interna, desi sunt autorizate si pentru comertul intracomunitar.
"In judet sunt doua ferme mari care produc oua conventionale si trei ferme de pasari unde se produc oua ecologice. Din toate aceste aceste ferme pleaca zilnic pentru piata interna cate 80.000, chiar 90.000 de oua sau mai multe. Suntem un judet in care acest segment al fermelor cu pasari pentru oua este bine dezvoltat, putem spune chiar in top", a afirmat Veronel Bolborea.

Cel mai mare producator de oua este in comuna Stoicanesti, unde ferma este una conventionala, in timp ce producatorii de oua ecologice au ferme cu un numar mai mic de pasari, intre 6.000 si 12.000, conditiile in care sunt crescute acestea fiind diferite de fermele conventionale. In comuna Curtisoara se afla cea mai mare ferma de pasari care produce oua ecologice, din judet.



Poti fi interesat si de