Fermieri romani la licitatia de bovine din Wertingen

Fermieri romani la licitatia de bovine din Wertingen


Peste 20 de fermieri romani au participat recent, la invitatia Asociatiei Aberdeen Angus Romania, la licitatia de bovine de calitate din Wertingen Germania, ajunsa la a treia editie. La eveniment a fost prezent si un redactor al revistei INDUSTRIACARNII.RO, de la care veti afla mai multe detalii despre aceasta manifestare in numarul 35 al revistei.

licitatiePeste 20 de fermieri romani au participat recent, la invitatia Asociatiei Aberdeen Angus Romania, la licitatia de bovine de calitate din Wertingen Germania, ajunsa la a treia editie. La eveniment a fost prezent si un redactor al revistei INDUSTRIACARNII.RO, de la care veti afla mai multe detalii despre aceasta manifestare in numarul 35 al revistei.
Pentru licitatia de la Wertingen organizatorii au selectat 64 de vitele si 10 tauri animale aduse din 12 ferme diferite din Marea Britanie-, bovinele fiind de prim rang, liniile genealogice Aberdeen ANGUS fiind din parinti campioni.

Bovinele cu genetica buna si cu valori de ameliorare ridicate devin o prioritate si pentru tara noastra, iar faptul ca se creaza in Romania nuclee de bovine valoroase ne aduc mai aproape de a fi in viitor si noi o tara competitiva in acest domeniu, sustin reprezentantii firmei Karpaten Meat, membrii Asociatiei Aberdeen Angus Romania. A 3-a licitatie Aberdeen Angus din Wertingen Germania a avut un real success, toate cele 74 de bovine fiind vandute in sapte tari din UE Serbia, Luxemburg, Olanda, Austria, Republica Ceha, Romania si Germania. Cel mai mare pret de licitatie a fost 4.500 de euro si a fost obtinut de taurul pe nume Mr. Netherton Columbian M725?. Pretul mediu la tauri a fost 3.800 euro, iar la vitele -2.250 euro.



Poti fi interesat si de