Budrala: Subventiile la vaca de carne trebuie extinse

Budrala: Subventiile la vaca de carne trebuie extinse


Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine Aberdeen Angus, Gheorghe Budrala, sustine ca toti crescatorii de vaci de carne din Romania ar trebui sa beneficieze de subventie, nu doar cei din zonele defavorizate. In plus, ar trebui avuta in vedere acordarea unui ajutor si pentru tineret, pentru a fi sustinuta dezvoltarea acestui sector.

budrala 0Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine Aberdeen Angus, Gheorghe Budrala, sustine ca toti crescatorii de vaci de carne din Romania ar trebui sa beneficieze de subventie, nu doar cei din zonele defavorizate. In plus, ar trebui avuta in vedere acordarea unui ajutor si pentru tineret, pentru a fi sustinuta dezvoltarea acestui sector.
Nu este suficienta subventia doar pentru crescatorii de vaci de carne din zonele defavorizate, ar trebui extinsa si pentru restul regiunilor. In acelasi timp, autoritatile ar trebui sa aiba in vedere acordarea unui sprijin financiar pentru tineret, mai ales ca in acest sector banii vin mai greu, a declarat la o coferinta pe teme de zootehnie Gheorghe Budrala.

In prezent, subventia pentru bovina de carne din zonele defavorizate este de circa 300 de euro pe cap de animal.

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine Aberdeen Angus a mai precizat ca Romania ar putea sa profite de pe urma faptului ca la nivel european productia de carne de vita s-a redus semnificativ. In Romania, efectivele de bovine pentru carne din rasa Aberdeen Angus se ridica la circa 7.500 de capete.



Poti fi interesat si de