Cerere mare de purcei pe piata


Oferta redusa de purcei pe piata internationala a mentinut preturile la un nivel ridicat, fiind asteptat ca aceasta tendinta sa se manifeste si in perioada urmatoare, dupa cum anticipeaza reprezentantii firmei Vaex Spedition, unul dintre cei mai mari importatori de purcei pe piata locala.

pigs roz 1Oferta redusa de purcei pe piata internationala a mentinut preturile la un nivel ridicat, fiind asteptat ca aceasta tendinta sa se manifeste si in perioada urmatoare, dupa cum anticipeaza reprezentantii firmei Vaex Spedition, unul dintre cei mai mari importatori de purcei pe piata locala.


Anul acesta, cererea pe piata internationala a fost destul de mare si purceii insuficienti, iar din aceasta cauza, preturile la purcei au ramas mari in prima jumatate de an. Noi consideram ca preturile nu vor scadea foarte mult deoarece inca este cerere mare atat pe porcul gras, cat si pe purcei , a precizat pentru INDUSTRIA CARNII.RO Carmen R?dulescu, reprezentantul firmei Vaex Spedition, filiala locala a companiei olandeze Vaex Group.

Vaex furnizeaza in Romania doar purcei de aproximativ 25 kg adusi din Germania, Olanda, Danemarca pentru fermele de crestere. Incepand cu anul viitor, compania intentioneaza sa livreze si scrofite. Livrarile anuale se ridica la aproximativ 250.000 capete, principalii clienti fiind fermele de crestere care au nevoie de purcei pentru ingrasare.

Firma mama Vaex dispune de o ferma proprie de reproductie de 1.800 de scroafe Danish Duroc, saptamanal fiind furnizate catre fermieri 20.000-25.000 capete de purcei. In Romania, olandezii au o ferma de 2.000 purcei de ingrasare in judetul Valcea.



Poti fi interesat si de