ANSVSA: Romania va dispune de un sistem de raportare automata a datelor de laborator

ANSVSA: Romania va dispune de un sistem de raportare automata a datelor de laborator


Romania va dispune de un sistem de raportare automata a datelor analitice obtinute in urma investigatiilor de laborator, o data cu finalizarea implementarii proiectului 'Pilot project on the implementation of SSD2 in the frame of the electronic transmission of harmonized data collection of analytical results to EFSA -OC/ EFSA/ DCM/ 2013/ 05-CT03', semnat intre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor EFSA si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), se arata intr-un comunicat catre Agerpres.

ansvsa-laboratorr1Romania va dispune de un sistem de raportare automata a datelor analitice obtinute in urma investigatiilor de laborator, o data cu finalizarea implementarii proiectului 'Pilot project on the implementation of SSD2 in the frame of the electronic transmission of harmonized data collection of analytical results to EFSA -OC/ EFSA/ DCM/ 2013/ 05-CT03', semnat intre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor EFSA si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), se arata intr-un comunicat catre Agerpres.


'La finalizarea acestui proiect, Romania va avea implementat un sistem de raportare automata a datelor analitice obtinute in urma investigatiilor de laborator. Aceasta se va realiza prin extragerea in timp real a datelor din sistemul informatic de management al laboratoarelor din Romania (ATLAS vet LIMS) si transmiterea acestora catre EFSA, intr-un format electronic unitar la nivel european.
Se urmareste ca, prin implementarea acestor tipuri de proiecte, finantate integral din fonduri europene, sa se asigure Romaniei o dezvoltare la nivel european a sistemului de comunicare cu institutiile Comisiei Europene. Valoarea proiectului este de 88.000 de euro, iar perioada de desfasurare este de 26 de luni', se arata in comunicatul citat.

Proiectul este finantat integral de Comisia Europeana, fiind semnat la sediul EFSA. Delegatia care a reprezentat Romania la acest eveniment a fost condusa de catre presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.



Poti fi interesat si de