52 de proiecte pentru investitiile in fermele animale

52 de proiecte pentru investitiile in fermele animale


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit 580 de cereri de finantare nerambursabila, in valoare totala de peste 106,8 milioane de euro, in sesiunea pentru finantarea investitiilor de modernizare a exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala, desfa?urata in perioada 20 mai - 31 iulie 2014.

proiecte-ferme1Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit 580 de cereri de finantare nerambursabila, in valoare totala de peste 106,8 milioane de euro, in sesiunea pentru finantarea investitiilor de modernizare a exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala, desfa?urata in perioada 20 mai - 31 iulie 2014.


Conform unui comunicat remis joi Agerpres, dintre cele 580 de proiecte, 211 reprezinta investitiile pentru fermele de familie ?i au o valoare nerambursabila de 9,2 milioane de euro. Restul de 369 de proiecte, cu o valoare nerambursabila de peste 97,5 milioane de euro, sunt reprezentate de investitiile in modernizarea exploatatiilor agricole.

'Dintre proiectele pentru fermele de familie, majoritatea, mai exact 194 de cereri de finantare sunt cereri de infiintare sau modernizare a fermelor vegetale, 17 cereri de finantare fiind cele pentru fermele de animale. Dintre proiectele pentru exploatatiile agricole, un numar de 317 de cereri de finantare au ca obiectiv fermele vegetale, restul de 52 avand drept scop investitiile in fermele animale. Cele mai multe cereri de finantare au fost depuse in judetele care fac parte din Regiunea 2 Sud Est. Astfel, 165 de proiecte aferente Masurii 121, cu o valoare totala nerambursabila de 31,2 milioane de euro, au fost depuse on-line sau la sediile Oficiilor Judetene ale AFIR din judetele: Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea, Braila ?i Buzau', se arata in comunicatul citat.

Potrivit lui Nicolae Popa, directorul general adjunct al AFIR, prima sesiune din 2014 pentru finantarea investitiilor a reprezentat un moment important in procesul de facilitare a accesarii fondurilor europene.

'Putem spune ca prima sesiune din anul 2014 a functionat corect ?i a permis solicitarea a peste 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea exploatatiilor agricole, in mod special, a fermelor agricole familiale. De asemenea, aceasta sesiune a reprezentat un moment important in procesul de facilitare a accesarii fondurilor europene, prin introducerea unui nou sistem de solicitare, respectiv depunerea on-line a proiectelor. Raspunsul potentialilor beneficiari la aceasta metoda pentru depunerea proiectelor a fost pozitiv', a afirmat Nicolae Popa.



Poti fi interesat si de