Solutia pentru Bluetongue: piete noi si stocarea privata

Solutia pentru Bluetongue: piete noi si stocarea privata


Gasirea de piete noi pentru exportul de carne si de animale vii, in special ovine, alaturi de constituirea de stocuri private sunt principalele solutii pe care Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, le are in vedere pentru a combate efectele bolii limbii albastre.

solutzia1Gasirea de piete noi pentru exportul de carne si de animale vii, in special ovine, alaturi de constituirea de stocuri private sunt principalele solutii pe care Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, le are in vedere pentru a combate efectele bolii limbii albastre.


Pentru crescatorii de ovine o solutie ar putea fi sa gasim piete noi, cum ar fi Egipt sau alte state pentru a exporta carne. Nu exista nicio restrictie in aceasta zona, la fel ca si pe piata din UE privind transportul de animale vii. O alta solutie ar putea fi si stocarea privata pentru a putea depozita productia pe care o au fermierii pana vor disparea problemele legate de boala limbii albastre, a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin la Ziua Porumbului.

Acesta a mai precizat ca problemele fermierilor nu sunt legate neaparat de restrictiile privind exportul de animale vii, ci de faptul ca se apropie sezonul rece, iar animalele trebuie tinute in gospodarii, ceea ce presupune costuri suplimentare.

Sectorul de crestere a animalelor, in special ovine si bovine, a cunoscut o evolutie pozitiva in ultima perioada, ceea ce a permis majorarea exporturilor, a adaugat Daniel Constantin. Aparitia focarelor de boala a limbii albastre constituie insa o grea lovitura la adresa fermierilor romani care nu mai pot livra animale vii la export.



Poti fi interesat si de