Subventii pentru junincile din rase specializate

Subventii pentru junincile din rase specializate


Guvernul a aprobat printr-o hotarare subventionarea achizitiei de berbecuti pentru reproductie si de juninci din rase specializate cu 50% din pretul de cumparare, a anuntat ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin.

vaci lapteGuvernul a aprobat printr-o hotarare subventionarea achizitiei de berbecuti pentru reproductie si de juninci din rase specializate cu 50% din pretul de cumparare, a anuntat ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin.
"Cea de-a doua schema pe care am aprobat-o astazi prin hotarare de guvern se refera la achizitionarea de catre producatorii agricoli de berbecuti pentru reproductie din rase specializate si de juninci din rase specializate. Am anuntat inca de saptamana trecuta, intentionam sa investim in baza genetica pe care o avem in aceste doua sectoare, de bovine si de ovine, prin subventionarea celor doua categorii cu 50% din pretul de achizitie, respectiv 2.500 de lei pe cap de berbec si 5.000 de lei pe cap de juninca din rase specializate", a declarat ministrul Agriculturii.

De acest sprijin beneficiaza crescatorii de ovine/bovine, persoane fizice care detin certificat de producator emis potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr.661/2001 privind procedura de eliberare a certificatelor de producator, dar si crescatorii de ovine/bovine, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

De asemenea, sprijinul va ajunge si la crescatori de ovine/bovine, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu/sau fara personalitate juridica constituite conform legii.



Poti fi interesat si de