Mures: Targurile de animale, inchise pe perioada nedeterminata

Mures: Targurile de animale, inchise pe perioada nedeterminata


Prefectul judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, a emis luni un ordin de inchidere a tuturor targurilor de animale din judet pe o perioada nedeterminata, dupa confirmarea a opt cazuri de boala "limbii albastre" ("blue tongue").

mures1Prefectul judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, a emis luni un ordin de inchidere a tuturor targurilor de animale din judet pe o perioada nedeterminata, dupa confirmarea a opt cazuri de boala "limbii albastre" ("blue tongue").


"In conformitate cu prevederile O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor si a dispozitiilor Legii nr. 340/2004, prefectul judetului Mures dr. Vasile Liviu Oprea - presedintele Centrului Local de Combatere a Bolilor din judetul Mures a emis astazi (luni - n.r) Ordinul nr. 282 privind inchiderea tuturor targurilor de animale de pe raza judetului Mures, incepand cu data de astazi. (...) Analizele de laborator au confirmat prezenta bolii 'limbii albastre' la un numar de opt animale din comunele muresene Vanatori (sat Archita) si Brancovenesti (sat Idicel Padure)", se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de Institutia Prefectului - Judetul Mures.

Potrivit documentului, boala "limbii albastre" nu se transmite prin contactul dintre animale si ca aceasta boala nu se transmite de la animale la om nici in mod direct, nici prin alimente.

"Boala 'limbii albastre' afecteaza rumegatoarele domestice si salbatice si se transmite prin culicoide (musculite intepatoare). (...) In acest sens se vor dispune masurile legale privind restrictiile la miscarea animalelor conform planului de contingenta si a manualului operational specific acestei boli", se precizeaza in comunicatul de presa.



Poti fi interesat si de