300 de milioane de euro pentru crescatorii de animale

300 de milioane de euro pentru crescatorii de animale


Guvernul a aprobat vineri fondurile necesare pentru efectuarea de plati pentru ajutoare in agricultura in valoare de peste 300 milioane de euro, destinate sectorului zootehnic.

crescatori animaleGuvernul a aprobat vineri fondurile necesare pentru efectuarea de plati pentru ajutoare in agricultura in valoare de peste 300 milioane de euro, destinate sectorului zootehnic.
Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, este vorba de plafoanele alocate ajutoarelor nationale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat, in sectorul zootehnic, si de stabilirea cuantumului acestora pentru platile aferente anului 2015.

Ajutoarele nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, care se acorda pentru anul de plata 2015, au un plafon de 203,15 milioane euro, care se asigura de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016. Suma se distribuie astfel: 7,78 milioane euro pentru schema decuplata de productie in sectorul lapte, specia bovine; 116,77 milioane euro pentru schema decuplata de productie in sectorul carne, specia bovine; 58,59 milioane euro pentru schema cuplata de productie, speciile ovine/caprine, precizeaza sursa citata.

De asemenea, Guvernul a aprobat plafonul maxim de 113,35 milioane euro, care se acorda pentru anul de plata 2015, pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, crescatorilor de animale din speciile bovine,ovine, caprine, viermi de matase.

Suma se repartizeaza astfel: 1,33 milioane euro pentru specia bovine, categoria bivolite de lapte; 24,5 milioane euro pentru speciile ovine/ caprine; 10,5 milioane euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase si metisii acestora; 76,99 milioane euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte; 27.000 euro pentru specia viermi de matase, mai arata comunicatul Guvernului.

Platile pentru schemele de ajutoare nationale tranzitorii si sprijin cuplat in sectorul zootehnic se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2015.



Poti fi interesat si de