Turcia permite importurile de bovine vii din Ungaria

Turcia permite importurile de bovine vii din Ungaria


Ungaria poate exporta spre Turcia bovine vii, dupa finalizarea discutiilor cu autoritatile responsabile cu siguranta alimentelor, care s-au desfasurat la Asociatia veterinara mondiala, a anuntat marti Ministerul Agriculturii, transmite MTI. Bovinele vor fi livrate prin Austria si Italia, pentru a ajunge in Turcia.

turcia importuriUngaria poate exporta spre Turcia bovine vii, dupa finalizarea discutiilor cu autoritatile responsabile cu siguranta alimentelor, care s-au desfasurat la Asociatia veterinara mondiala, a anuntat marti Ministerul Agriculturii, transmite MTI. Bovinele vor fi livrate prin Austria si Italia, pentru a ajunge in Turcia.
Recenta epidemie de boala limbii albastre a avut un impact negativ asupra exporturilor de bovine in si din afara UE. Reluarea exporturilor de bovine vii catre Turcia va sprijini cresterea animalelor in Ungaria, se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii. Tot in comunicat se precizeaza ca negocierile in derulare cu seful Autoritatii veterinare din Canada ar putea permite in curand exportul de carne de porc, de pasare, de vita si de iepure din Ungaria in Canada. Romania a primit acordul oficial al autoritatilor din Turcia pentru demararea exportului de bovine vii in aceasta tara, a anuntat, vineri, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.



Poti fi interesat si de