Exporturile catre Turcia ii salveaza pe crescatorii irlandezi

Exporturile catre Turcia ii salveaza pe crescatorii irlandezi


Irlanda are un surplus de 80.000 de vite, iar recentele exporturi irlandeze debovine vii in Turcia vin sa anuleze temerile Asociatiei Fermierilor din Irlanda (AFI) care estima o diminuare a preturilor incepand cu toamna acestui an, potrivit datelor transmise Ministerului Economiei de Biroul de Promovare Comerciala Economica (BPCE) din Dublin.

exporturi irlandeziIrlanda are un surplus de 80.000 de vite, iar recentele exporturi irlandeze debovine vii in Turcia vin sa anuleze temerile Asociatiei Fermierilor din Irlanda (AFI) care estima o diminuare a preturilor incepand cu toamna acestui an, potrivit datelor transmise Ministerului Economiei de Biroul de Promovare Comerciala Economica (BPCE) din Dublin.
Pe fondul cresterii exponentiale a numarului de vite din Irlanda, existand un surplus de 80.000 capete, recentele exporturi irlandeze de bovine vii in Turcia vin sa anuleze temerile Asociatiei Fermierilor din Irlanda (AFI) care estima o diminuare a preturilor incepand cu toamna acestui an. Turcia a importat in ultimul an aproximativ 380.000 bovine, din care circa 1/3 provenind din Franta. Din cauza epidemiei 'bolii limbii albastre' declansata in Franta, autoritatile turce au fost nevoite sa caute si alte surse de aprovizionare, alegand Irlanda, ca piata in care aceasta maladie nu este inregistrata, precizeaza BPCE Dublin.

Conform AFI, decizia Turciei de a importa bovine vii din Irlanda a venit in intampinarea eforturilor depuse de Ministerul irlandez al Agriculturii, care nu intrevedea aparitia altor oportunitati de export, si ea va avea urmari benefice asupra sectorului cresterii vitelor prin incurajarea concurentei si va determina o dezvoltare pozitiva a industriei carnii de vita irlandeze.



Poti fi interesat si de