Zona orasului Satu Mare, strict monitorizata de autoritati

Zona orasului Satu Mare, strict monitorizata de autoritati


Cartierul Balta Blonda din municipiul Satu Mare, unde in urma cu doua saptamani a fost descoperit un focar de pesta porcina africana, singurul caz confirmat in tara, este in continuare strict monitorizat de catre Politie, Jandarmerie si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), nefiind depistat niciun nou caz, conform autoritatilor locale.

pesta porcCartierul Balta Blonda din municipiul Satu Mare, unde in urma cu doua saptamani a fost descoperit un focar de pesta porcina africana, singurul caz confirmat in tara, este in continuare strict monitorizat de catre Politie, Jandarmerie si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), nefiind depistat niciun nou caz, conform autoritatilor locale.


Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuta, a declarat ca nu s-a inregistrat nicio evolutie a virusului la alteanimale.

Atunci au fost eutanasiati saseporci. Unul a fost cadavrul dus la laborator pentru analize si incinerat la noi, ceilalti au fost eutanasiati, arsi si ingropati la noi in zona. De atunci nu avem nicio evolutie, masurile se respecta, Politie, Jandarmi, noi, verificam in fiecare zi toate animalele. Pentru orice sacrificare pentru consum propriu se anunta mediculveterinarsa il verifice, nu este vorba ca ar afecta omul, dar sa nu raspandim boala, a declarat Dumuta.

El a precizat ca localnicilor din cartierul de la periferia municipiului Satu Mare li s-a transmis sa isi hraneascaporciidoar cu produsevegetale.

Este interzisa hranirea cu resturianimaleaporcilor. Se pare ca este sursa cea mai buna. Supraveghem situatia zilnic, pentru ca vrem sa fim pregatiti, din timp, a mai spus directorul DSVSA Satu Mare.



Poti fi interesat si de