ANSVSA pregateste noi organizari


Noul sef al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, va incepe pregatirea misiunii Comisiei Europene - FVO (Food and Veterinary Office) pe pesta porcina, care va avea loc in luna septembrie a acestui an, dar si reorganizarea autoritatii in perspectiva regionalizarii.

ansvsareorganizariNoul sef al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, va incepe pregatirea misiunii Comisiei Europene - FVO (Food and Veterinary Office) pe pesta porcina, care va avea loc in luna septembrie a acestui an, dar si reorganizarea autoritatii in perspectiva regionalizarii.

"Din punct de vedere profesional, primele obiective sunt legate de misiunile Directiei Generale pentru Sanatate si Protectia Consumatorilor (DG-SANCO) si FVO din toamna acestui an pe pesta porcina, in vederea ridicarii restrictiilor de comercializare a porcilor vii si a carnii de porc pe piata Uniunii Europene (UE) impuse Romaniei. Pe partea interna, pregatim Consiliul Consultativ cu industria de profil si reorganizarea autoritatii in perspectiva regionalizarii, astfel incat sa nu punem in pericol siguranta alimentara si sanatatea animalelor. De asemenea, vom incepe instruirile din teritoriu pentru implementarea programului strategic de anul viitor", a declarat pentru Agerpres presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

Potrivit unei decizii semnate de premierul Victor Ponta si publicate vineri in Monitorul Oficial, Manastireanu, a fost numit in functia de presedinte al ANSVSA, cu rang de secretar de stat.
Totodata, premierul a semnat eliberarea acestuia din functia de vicepresedinte al ANSVSA.

Vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu, a asigurat din martie interimatul la aceasta institutie, dupa plecarea lui Mihai Turcanu.
"Am fost mandatat de catre ministrul Agriculturii sa asigur interimatul ANSVSA in aceasta perioada si sa fiu unicul comunicator pe problemele tehnice care apar la nivelul institutiei si pe tot ceea ce dumneavoastra vreti sa stiti despre activitatea noastra", declara, in martie, Manastireanu, intr-o conferinta de presa.



Poti fi interesat si de