Peste 307 mil. de euro pentru piscicultura, acvacultura si procesare

Peste 307 mil. de euro pentru piscicultura, acvacultura si procesare


Primele fonduri de la Comisia Europeana pentru Programul Operational pentru Pescuit ar putea fi incasate saptamana viitoare, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

pisciculturaPrimele fonduri de la Comisia Europeana pentru Programul Operational pentru Pescuit ar putea fi incasate saptamana viitoare, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.
"Programul de pescuit este ca si deblocat si poate v-o spun pentru prima data: cred ca saptamana viitoare incasam primii bani de la Comisia Europeana", a spus ministrul.

Potrivit Agerpres, platile prin Programul Operational pentru Pescuit au fost intrerupte din 13 ianuarie 2012, din cauza unor erori si nereguli in procesul de selectie a proiectelor depuse, precum si a unor deficiente in separarea functiilor si atributiilor din cadrul Autoritatii de Management.

Romania beneficiaza, n actuala perioada de programare, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finantarea investitiilor n domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii, din care 230,714 milioane euro reprezinta asistenta UE prin Fondul European pentru Pescuit, iar diferenta este asigurata din bugetul national.



Poti fi interesat si de