Antrax in Republica Moldova


Un caz de antrax a fost depistat la sfarsitul saptamanii trecute la o ferma din localitatea Vadeni, din raionul Soroca - Republica Moldova, patru persoane ajungand la spital.

antrax2Un caz de antrax a fost depistat la sfarsitul saptamanii trecute la o ferma din localitatea Vadeni, din raionul Soroca - Republica Moldova, patru persoane ajungand la spital.
Autoritatile sanitar-veterinare din Romania sustin insa ca este vorba de un caz izolat, care nu trebuie sa ne ingrijoreze, deoarece in tara noastra bovinele sunt vaccinate contra antraxului. Cristian Duicu, director general al Directiei Generale Sanitar Veterinare pentru Siguranta Lantului Alimentar, afirma ca acest caz nu constituie un pericol real pentru tara noastra, chiar daca este vorba de o boala periculoasa, ea evolueaza izolat.

El mai spune ca boala apare in general cand sunt inundatii, maladia fiind provocata de un spor care traieste in sol. Potrivit PRO TV Chisinau, patru persoane au ajuns in spital, dupa ce au sacrificat o vita la ferma din Vadeni. Informatia a fost confirmata si de ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. Autoritatile au bagat satul in carantina, iar bovinele din localitate au fost vaccinate.

Antraxul este o boala contagioasa care poate provoca decesul daca nu este descoperita la timp. El se manifesta prin simptome precum febra, eruptii cutanate sau afectiuni ale plamanilor. In urma cu doi ani a mai fost semnalat un caz de imbolnavire in Republica Moldova.



Poti fi interesat si de