24% din exporturile Belgiei catre Romania sunt reprezentate de carne

24% din exporturile Belgiei catre Romania sunt reprezentate de carne


Industria alimentara a Belgiei este una orientata spre export, sectorul carnii si al lactatelor, ocupand primele locuri intre produsele care pleaca la export, potrivit reprezentatului Federatiei Industriei Alimentare din Belgia, FEVIA, Tine Vandervelden.

belgiaIndustria alimentara a Belgiei este una orientata spre export, sectorul carnii si al lactatelor, ocupand primele locuri intre produsele care pleaca la export, potrivit reprezentatului Federatiei Industriei Alimentare din Belgia, FEVIA, Tine Vandervelden.
Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei Food Industry of Belgium, organizata pe 12 aprilie, in Bucuresti, parte a evenimentului Belgian Week . In deschidere, a avut un cuvant de bun venit, Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, dl. Thomas Baekelandt.

Un grafic care prezinta evolutia si distributia exporturilor in 2014, arata ca Belgia a realizat cele mai mari exporturi spre vecinii sai, Franta si Olanda, ceea ce inseamna aproximativ 5.000 de milioane de euro per tara.

In ceea ce priveste Romania, aceasta a fost in 2015, a 33-a destinatie de export a Belgiei, exporturile insumand 67,4 milioane de euro. Astfel ca, 24% din totalul exporturilor catre Romania au fost reprezentate de carne, fiind urmate de legume, cu 14%, produsele din cereale, au insemnat 13% din exporturi, produse din legume si fructe, 10%, cacao si preparate din cacao, 9%, lactate, 7% si 23% diverse alte produse.

De asemenea, Romania a realizat anul trecut, exporturi spre Belgia, 62% din totalul acestora fiind reprezentate de cereale, 16% de carne, 6% cacao si preparate din cacao, iar 4% preparate din cereale, 3% lactate, iar restul, diverse alte produse.

Industria alimentar? a Belgiei este una orientat? spre export, sectorul c?rnii ?i al lactatelor, ocupnd primele locuri ntre produsele care pleac? la export, potrivit reprezentatului Federa?iei Industriei Alimentare din Belgia, FEVIA, Tine Vandervelden. Declara?iile au fost f?cute n cadrul conferin?ei Food Industry of Belgium, organizat? pe 12 aprilie, n Bucure?ti, parte a evenimentului Belgian Week . n deschidere, a avut un cuvnt de bun venit, Ambasadorul Belgiei la Bucure?ti, dl. Thomas Baekelandt.
Un grafic care prezint? evolu?ia ?i distribu?ia exporturilor n 2014, arat? c? Belgia a realizat cele mai mari exporturi spre vecinii s?i, Fran?a ?i Olanda, ceea ce nseamn? aproximativ 5.000 de milioane de euro per ?ar?.
n ceea ce prive?te Romnia, aceasta a fost n 2015, a 33-a destina?ie de export a Belgiei, exporturile nsumnd 67,4 milioane de euro. Astfel c?, 24% din totalul exporturilor c?tre Romnia au fost reprezentate de carne, fiind urmate de legume, cu 14%, produsele din cereale, au nsemnat 13% din exporturi, produse din legume ?i fructe, 10%, cacao ?i preparate din cacao, 9%, lactate, 7% ?i 23% diverse alte produse.
De asemenea, Romnia a realizat anul trecut, exporturi spre Belgia, 62% din totalul acestora fiind reprezentate de cereale, 16% de carne, 6% cacao ?i preparate din cacao, iar 4% preparate din cereale, 3% lactate, iar restul, diverse alte produse.



Poti fi interesat si de