ANAR: Populatia piscicola de pe Aries nu este afectata de poluarea accidentala

ANAR: Populatia piscicola de pe Aries nu este afectata de poluarea accidentala


Poluarea accidentala din paraul Valea Sesei, inregistrata la inceputul acestei saptamani, care s-a propagat ulterior si in raul Aries, nu a afectat populatia piscicola, a anuntat Administratia Nationala Apele Romane (ANAR).

anar piscicPoluarea accidentala din paraul Valea Sesei, inregistrata la inceputul acestei saptamani, care s-a propagat ulterior si in raul Aries, nu a afectat populatia piscicola, a anuntat Administratia Nationala Apele Romane (ANAR).


In data de 3 aprilie 2017, ora 12:00, S.C. Cuprumin S.A. a informat ca s-a produs o avariere la sistemul vechi de evacuare din Iazul de decantare Valea Sesei. Reprezentantii societatii au intervenit imediat pentru stoparea evacuarii sterilului in paraul Valea Sesei, steril care a ajuns si in raul Aries. In urma acestei interventii, debitul de steril evacuat a scazut, iar la ora 15:40 Administratia Bazinala de Apa Mures (A.B.A. Mures) a fost anuntata telefonic ca s-a stopat evacuarea, se arata in comunicatul ANAR.
In perioada imediat urmatoare, S.C. Cuprumin S.A. va monitoriza permanent zona aval baraj, unde s-a produs evenimentul, pana la gasirea unei solutii finale, dar si pentru curatarea zonei afectate. Nu exista mortalitate piscicola pe raul Aries, precizeaza Apele Romane.

O poluare accidentala s-a produs, luni, pe raul Aries, dupa ce o sonda a cedat, iar pe curs a ajuns apa cu steril din iazul de decantare Valea Sesii. Acesta este principalul iaz in functiune al Cupru Min, fiind in acelasi timp cel mai mare iaz din tara. Iazul de decantare se intinde pe 130 de hectare si cuprinde zeci de milioane de tone de steril supuse unui fenomen de lesiere.



Poti fi interesat si de