Ingredientele locale – atractia gastronomica a evenimentului Sibiu Summit of Taste

Ingredientele locale – atractia gastronomica a evenimentului Sibiu Summit of Taste


In perioada 8-12 mai, pe strada Cetatii din Sibiu are loc evenimentul Sibiu Summit of Taste, o reuniune culinara a tuturor celor 28 de state ce alcatuiesc Uniunea Europeana dar si o degustare de preparate reinterpretate ce au la baza ingrediente locale.

Printre produsele locale cu care Sibiul se mandreste si care va fi prezent in meniul bogat ce intampina jurnalistii, delegatiile oficiale sau publicul larg, se regaseste carnea de vita Angus produsa in Sibiu, in ferma Karpaten Meat Group. Aceasta va fi gatita la fata locului, in cadrul unui show culinar live si oferita spre degustare publicului.

 

Summitul UE de la Sibiu 2019 este o mare oportunitate atat pentru tara noastra, in contextual preluarii Presedintiei Consiliului Europei, cat si pentru comunitatea locala si sibiana. Cu aceasta ocazie, regiunea Sibiului are sansa de a servi si a promova produsele care definesc bucataria locala si care au stat la baza castigarii titulaturii de Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019.

 

Firma Karpaten Meat cu sediul in judetul Sibiu a fost infiintata in 2008 si este ferma care a pus bazele retelei de productie de carne de vita ANGUS de calitate in Romania. Carnea de vita Premium Angus ia nastere pe pasunile din Transilvania si atinge standardul inalt de calitate datorita unei genetici superioare, a unui mediu sanatos si a conditiilor de crestere extensiva a bovinelor.

 

Angus din Transilvania este un brand deja recunoscut atat in Romania, cat si in tarile de vest din Europa, fiind un potential furnizor de produse de calitate obtinute in EU, pentru EU.



Poti fi interesat si de