Pesta porcina se răspândește și mai mult în Polonia

Pesta porcina se răspândește și mai mult în Polonia


Au fost confirmate 31 de focare în ultimele 4 luni la porcii domestici, unele dintre ele în zone în care virusul nu a fost raportat până acum.

Pesta Porcină Africană continuă să se răspândească în toată Polonia, cu alte 31 de focare raportate în ultimele patru luni, potrivit canalelor oficiale. Cea mai îngrijorătoare parte este că unele dintre incidentele raportate la fermele de porci apar acum în regiunile în care boala nu a fost raportată până acum.
Până în acest an, au fost confirmate următoarele focare: 2 în Voievodatul Lublin, 2 în Varmia și Mazuria, 1 în Podlasie, 2 în Mazowieckie, 3 în Lodz, 4 în Marea Polonie, 3 în Silezia de Jos, 5 în Lubuskie, 2 în Polonia Mică și 7 în Voievodatul Subcarpatic.
În ceea ce privește cazurile de pestă porcină africană la mistreți, numărul acestora crește constant. Până în prezent, 1.840 de cazuri au fost înregistrate oficial în 2021, un număr mare dintre ele în vestul țării.
De fapt, mistreții care trec frontiera către Germania au răspândit boala în țara vecină acum un an. În prezent, Germania are peste 1200 de cazuri confirmate în populația sa de mistreți, iar boala a ajuns luna trecută la fermele mici și mijlocii din regiunile care se învecinează cu Polonia.Poti fi interesat si de