Peste 200 kg de calcan, confiscate de politistii de frontiera de la braconieri

Peste 200 kg de calcan, confiscate de politistii de frontiera de la braconieri


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in Golful Mamaia doi cetateni romani care transportau la bordul a doua ambarcatiuni cantitatea totala de 218 kg peste din specia calcan, fara a detine documente legale, informeaza un comunicat de presa transmis luni de Garda de Coasta.

Conform sursei citate, politistii Garzii de Coasta, sub coordonarea unui procuror, au identificat, in zona digului de sud a statiunii Mamaia, doua ambarcatiuni care se intorceau de pe mare, in urma verificarilor fiind descoperite aproximativ 218 kilograme de calcan, in stare proaspata, pe care P.V. si M.P, (43 si 39 ani), din judetul Constanta, urmau sa il comercializeze fara autorizatie.

 

'Politistii de frontiera si reprezentantii Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) au stabilit ca activitatea de pescuit si cantitatea de peste nu au fost raportate, conform legislatiei in vigoare, iar una dintre ambarcatiuni nu detinea licenta pentru pescuitul comercial al calcanului, fiind inceputa urmarirea penala pentru pescuit fara licenta si neraportarea capturilor de calcan', se arata in comunicatul de presa.Poti fi interesat si de