Zeci de preparate din carne, licentiate cu marca “Bun de Maramures”

Zeci de preparate din carne, licentiate cu marca “Bun de Maramures”


Un numar de 31 de produse agroalimentare, primele licentiate cu marca “Bun de Maramures”, vor fi comercializate pe piata locala si regionala.

Potrivit purtatorului de cuvant al Consiliul Judetean Maramures, Delia Hayer, cele 31 de produse agroalimentare au obtinut licenta de utilizare a marcii “Bun de Maramures”, prin derularea Planului de actiune pentru dezvoltarea lanturilor alimentare din judetul Maramures, elaborat de Consiliul Judetean Maramures in cadrul Proiectului FoodChains 4 Europe - FC4EU (Lanturi alimentare pentru Europa).

 

Licentele de utilizare a marcii au fost acordate pentru conserve de legume - muraturi: castraveti cu miere, muraturi asortate, zacusca cu vinete, dulceata: silvoita, dulceata de ardei iute. La produse din carne - mangalita - caltabosi, carnati afumati, carnati de casa, ceafa crud uscata, ciolan afumat, cotlet crud uscat, costita afumata, costita haiduceasca, jambon afumat, jumari, pateu de casa, piept ardelenesc, salam crud uscat, salam de porc, slanina afumata, sunculita ardeleneasca si toba.

 

La categoria produse de bacanie au fost incluse untura condimentata la borcan, ulei de floarea soarelui presat la rece, ulei din seminte dovleac presat la rece, ulei de catina presat la rece, ulei de macese presat la rece, ulei de nuci presat la rece, ulei din seminte struguri presat la rece, ulei infuzat presat la rece, paste din seminte dovleac si nuci.

 

“Localnicii, dar si persoanele interesate de produsele licentiate pot afla detalii suplimentare despre toate produsele mergand direct pe site-ul asociatiei Bun de Maramures sau in targurile organizate in care fermierii producatori sunt prezenti. Noi recomandam cu incredere folosirea produselor traditionale, specifice Maramuresului, dar si ca suport asigurat dezvoltarii afacerilor locale”, a declarat Delia Hayer.

 



Poti fi interesat si de