Auchan a dezvoltat peste 80 de filiere de produse romanesti si consolideaza parteneriatele cu producatorii locali

Auchan a dezvoltat peste 80 de filiere de produse romanesti si consolideaza parteneriatele cu producatorii locali


Auchan a dezvoltat pana in prezent peste 80 de filiere de produse romanesti, de la legume si fructe, carmangerie, bacanie, oua, peste, lactate, unele dintre acestea Bio, numarul acestora urmand sa ajunga la 100 pana la finalul acestui an, informeaza un comunicat al companiei.

In vederea consolidarii parteneriatelor cu producatorii locali, retailerul a organizat marti prima Conventie Nationala a Filierelor de produse. In cadrul evenimentului, au fost discutate atat beneficiile oferite producatorilor locali colaboratori, cat si consumatorilor, care pot regasi pe rafturile magazinelor produse autohtone, cu trasabilitate controlata de la samanta pana la raft.

 

'In calitate de promotor al unei agriculturi sustenabile, regenerative, si din dorinta de a aduce la raft cat mai multe produse romanesti, incepand din 2019, Auchan a pus bazele unui program de filiere proprii. Filierele Auchan reprezinta colaborari pe termen lung cu producatori locali, prin care retailerul pune la dispozitia clientilor produse romanesti cu trasabilitate controlata, de la samanta pana la raft, produse responsabile, de o calitate exceptionala si cu un gust autentic, cultivate si obtinute cu respect fata de consumul de apa si de bunastarea animalelor', se mentioneaza in comunicat.

 

Cele 86 de filierele de produse romanesti se regasesc sub eticheta 'Cultivam ce e mai bun!' si au fost dezvoltate deja in categorii de produse precum legume, fructe, peste, oua, carne, bacanie, etc., fiind disponibile in toata reteaua de magazine.

 

Majoritatea produselor provenite din filierele de legume si fructe detin certificarea internationala Global G.A.P.

 

'Filierele sunt colaborari pe termen lung cu producatorii locali, prin care Auchan pune la dispozitia clientilor produse cu trasabilitate controlata, de la samanta pana la raft. Aceasta face parte din misiunea Auchan de a ajuta oamenii sa traiasca mai bine, sa manance mai sanatos, protejand planeta, un proiect in parteneriat cu producatorii romani, in continua dezvoltare' a afirmat Tiberiu Danetiu, director marketing Retail Romania.

 

Potrivit sursei citate, filierele aduc beneficii atat clientilor, care regasesc pe rafturile tuturor magazinelor Auchan gusturi romanesti, autentice, la un raport corect calitate-pret, cat si fermierilor si producatorilor, care dispun de o mai mare predictibilitate a cantitatilor de produse care vor fi livrate.

 

'Am inceput colaborarea in 2014. La inceput, in primii doi ani, am livrat 100 de tone, iar in prezent cantitatea noastra s-a multiplicat. Livada noastra se intinde pe 32 de hectare, fructele sunt cultivate cu atentie deosebita si ingrijite pe tot parcursul anului astfel incat clientii sa se poata bucura de cele mai aromate si delicioase fructe. Dupa sezonul de cules, merele se sorteaza, sunt ambalate in ladite si pregatite pentru a fi livrate catre Auchan', a declarat Ionel Burzo, livada Natural Impex, Cincu, filiera de mere Auchan.

 

Peste 90% din produsele de la raft provin de la companii din Romania. Mai mult, peste 900 de articole marca proprie sunt realizate in Romania, cu producatori locali. De altfel, Auchan a dezvoltat si gama proprie La Masa in Romania, care se adreseaza tuturor celor care apreciaza gusturile autentice romanesti si celor care cauta sa puna pe mesele familiilor cat mai multe produse autohtone. Gama este alcatuita din peste 100 de produse realizate dupa retete traditionale, din ingrediente naturale, la un pret accesibil.

 

Auchan Romania are in portofoliu peste 430 de magazine. Cifra de afaceri cu taxe in 2022 a depasit 1,2 miliarde de euro. Retailerul a reconfirmat anul acesta titlul de 'Angajator de top', obtinand pentru al doilea an consecutiv certificarea Top Employer.



Poti fi interesat si de